Bihåleinflammation - Green-Rehab

Till innehåll
Bihåleinflammation

Bihåleinflammation är en inflammation i ett eller flera av de fyra par hålrum som finns runt näsan. Vid bihåleinflammation kan den naturliga kanalen som förbinder bihålorna med näshålan vara trång.

Symtomen vid bihålenflammation brukar främst vara huvudvärk samt smärtor i kinderna, bakom ögonen och/eller i pannan. Bihåleinflammation förekommer oftast hos större barn och vuxna. Det viktigaste vid behandlingen är att skapa avflöde från de tilltäppta hålrummen.

Varför uppstår bihåleinflammation?
Normalt passerar luft, slem och vätska fritt in och ut ur bihålorna. Vid bihåleinflammation är utloppet från bihålorna till näsan tilltäppt, på grund av att slemhinnan i näsan är svullen. Orsaken till svullnaden kan till exempel vara influensa eller förkylning. Alla förkylningar påverkar bihålorna och det är därför en flytande övergång mellan förkylning och bihåleinflammation. Om inflammation förekommer ofta, eller varar lång tid, kallas den kronisk. Inflammation i bihålorna i käkbenet kan i sällsynta fall bero på inflammation i en tandrot.

Vad kan man göra för att undvika bihåleinflammation?
Det viktigaste är att avflödet från bihålorna till näsan inte blockeras. Om man har en benägenhet för bihåleinflammation i samband med förkylning kan man redan på ett tidigt stadium möjligen försöka skölja igenom bihålorna med koksaltlösning (en tesked koksalt i en halv liter vatten) eller med en lösning som kan köpas på apotek. Man suger upp vätskan genom näsan och spottar ut genom munnen.

Goda råd
•Undvik stark värme eller kyla, eftersom temperaturförändringar ökar smärtan i bihålorna.
•Det kan hjälpa att andas in ånga eller fuktig luft, det tunnar ut slemmet, vilket gör att det rinner ut lättare.
•Drick mycket vätska så att kroppen får ett stort vätskeinnehåll, det gör också slemmet tunnare.
•Ligg med huvudet högt när du sover.
•Undvik att röka.
Hur behandlar man bihåleinflammation?
•Det viktigaste är att skapa avflöde från de tilltäppta, eller nästan tilltäppta bihålorna. Det kan vanligtvis göras med lokal spray som innehåller medel som minskar inflammationen (ex. nasonex eller rhinocort).
•Antibiotika används vid svårare fall av bihåleinflammation, om man t.ex. samtidigt har feber och/eller svår värk.
•Vid kraftig inflammation i käkbenets bihålor kan läkaren i vissa fall vara tvungen att punktera bihålan genom näsan och skölja ur den. Ingreppet ger ofta en snabb lindring och kan förkorta sjukdomsförloppet.

Behandlingar
Numera är det en kraftfull utveckling av farmakologi och industriell produktion av läkemedel som stimulerar tillväxten av behandling med medicinering. Enkelhet  , tillgänglighet och snabb effekt prioriteras läkemedelsbehandling. Men tillsammans med deras terapeutiska effekt kan läkemedel orsaka sjukdomstillstånd som är förknippade med en del biverkningar.

Det är många allergiska tillstånd och autoimmuna processer som orsakas av läkemedel. Dessutom återställs behandling med medicinering inte med egna kroppens försvarsmekanismer. Denna synpunkt gör att läkarna återgår tillbaka naturliga helande faktorer och genomför undersökningar för att hitta läkemedel utan behandlingsmetoder.

Hyperton saltlösning aerosol inhalation behandling eller saltrumsbehandling är kliniskt bevisad:

•Rensa slem från luftvägarna och därmed undanröjs luftflöde obstruktion
•Att öka mucociliary clearencemekanism både astmatiker och hos friska försökspersoner
•Balans i luftvägar-yta vätska
•Ger antiinflammatorisk och bakteriedödande effekt
•Att minska bronchial hyperresponsiveness
•Förbättra lungfunktion
•Att hjälpa tydlig oönskade inandade partiklar från lungorna
•Som en drogfri behandling för astma, bronkit, CF och bihåleinflammation

Effektivitetsgrad av Saltrumsbehandling
Den kliniska tillstånd 85% av patienter med lätt till måttlig bronkialastma, 75% med svår bronkialastma, 98% - med kronisk bronkit, bronchiectasis och cystisk fibros förbättrats efter Saltrumsbehandling. Patienterna undersöktes 6 och 12 månader efter den första SR behandlingen.


Slättbergsvägen 9E 461 41 Trollhättan
Tfn: 0735-887 887 E-mail: info@green-rehab.com
Företaget har F-skatt SE700325-108401
Tillbaka till innehåll